איגוד המוסכים בישראל

שיתוף פעולה עם גרמניה יהפוך את מקצועות הרכב בישראל מלאוטק להייטק

11 דצמבר, 2011

-הודעה לעיתונות-

שיתוף פעולה עם גרמניה יהפוך את מקצועות הרכב בישראל מלאוטק להייטק

איגוד המוסכים בישראל ואיגוד המוסכים של מדינת הסן בגרמניה יחתמו החודש במעמד הנהלת האיגודים, שגרירים, פוליטיקאים ונכבדים נוספים על אמנה לשיתוף פעולה שיביא להעמקת והרחבת הידע בענף הרכב ויבטיח שירות, טיפול ותיקון לכלי הרכב ברמת בטיחות ומקצועיות גבוהה. כחלק מהאמנההתחייבו באיגוד המוסכים בישראל לקדם מסלול הכשרה הייטקיסטי ויוקרתי של המודל הגרמני הנקרא: מייסטר. הכשרת המייסטר תתאפשר במכללה הטכנולוגית לרכב באישור משרד התמ”ת.

איגוד המוסכים בישראל ואיגוד המוסכים של מדינת הסן בגרמניה הגיעו להבנות בדבר שת”פ בניהם הכולל בין השאר התייעצות, חילופי מידע בתוכניות לימוד ועוד.

מיסוד הקשר בין האיגודים ייעשה באמצעות כתב אמנה לשת”פ לקידום תחום מחקר ופיתוח מודל הכשרה מקצועי להתמודדות עם אתגרי הטכנולוגיה שתחתם בין שני האיגודים  ב- 14 לדצמבר 2011 בגרמניה בעריית פרנקפורט (עיר תאומה של ת”א) ובחסות ראש העיר גב’ פטרה רוט. הטקס יתקיים באולם היוקרתי – האימפריאל-הול, בו התקבלו נסיכים, מושלים ורוזנים, כשדגלי הלאום שלנו יתנוססו בגאווה ברחבת הכיכר המרכזית של עיריית פרנקפורט ויהיה זה אירוע היסטורי עם מימד ערכי בתרומתו לפיתוח החינוך וההכשרה המקצועית בתחום הרכב בישראל.

טקס החתימה יתקיים במעמד רונן לוי, יו”ר איגוד המוסכים, אבי אורן יו”ר דירקטוריון המכללה הטכנולוגית לרכב, קובי אביטל, סמנכ”ל מחקר ופיתוח הדרכה וניהול במכללה הטכנולוגית לרכב, אריה אשד, מנכ”ל איגוד המוסכים ונציגים נוספים מדירקטוריון האיגוד הנושאים באמתחתם את ברכתו של אדרי יעקב סגן יו”ר הכנסת וראש השדולה ישראל-גרמניה, טיבור שלו שלוסר הקונסול הכללי של מדינת ישראל במינכן, טל גת נציג בכיר משגרירות ישראל בברלין, משה קירמאייר ראש תחום הדרכה ופיתוח ממשרד התחבורה, פטרה רוט’ ראש עיריית פרנקפורט המארחת, נציגות בכירה של ממשלת הסן, הרוזנת פון שטאומפנברג נשיאת עלית הנוער גרמניה ויורגן קרפינסקי נשיא איגוד המוסכים הגרמני עם ההנהלה הבכירה של ענף הרכב והמוסכים בגרמניה.

הממונים הבכירים במערכות ההכשרה המקצועיות, שלום בן-משה ממשרד התמ”ת ואמנון צ’רניקה ממשרד החינוך, הביעו את תמיכתם המלאה וברכו על היוזמה והחזון.

ההתפתחות הטכנולוגית המואצת בענף הרכב בשנים האחרונות, העדר חינוך טכנולוגי ותדמית נמוכה של המקצוע הביאו למחסור חמור בעובדים איכותיים המסוגלים להתמודד עם מערכות טכנולוגיות מתקדמות ומערכות ממוחשבות מתוחכמות. עפ”י נתוני איגוד המוסכים אם המצב יימשך כך, הצפי הוא שבעוד כ – 5 שנים לא יהיה מי שיטפל לנו ברכב ובעיקר ברכבים החדישים, החשמליים וההיברידיים.

מטרת השת”פ עם גרמניה הינה להפוך את המקצוע להייטק הישראלי החדש. בהתחשב בהתפתחות הטכנולוגית בתעשיית הרכב, קיים צורך בשת”פ הדדי עם מדינה כמו גרמניה שבה הייצור, הטיפול והשירות בענף הרכב הינם מהמפותחים בעולם. זאת בכדי להבטיח ידע ברמה גבוהה, איכות שירות, טיפול ותיקון לכלי הרכב ברמת בטיחות ומקצועיות גבוהה. מתוך רצון לסיוע הדדי מלא ככל האפשר החליטו הצדדים למסד את מערכת הקשרים בין שני האיגודים. השת”פ הייחודי יכלול קידום נושאי הלימוד המקצועי וההכשרות המקצועיות של ענף הרכב וקידום מסלול הכשרה של המודל הגרמני “מייסטר” בישראל (תואר בכיר לטרום הנדסאים ולהנדסאי רכב עם אפשרות להמשיך לתואר מהנדס רכב) לכלל בוגרי הנדסת מכונות בארץ. הדיפלומה לתואר “מייסטר” הגרמני היא באישור משרד התמ”ת.

תואר ה “מייסטר” הינו ברמה גבוהה ודורש בחינות קבלה. בסוף המסלול יגיעו בוחנים מגרמניה לבחון את התלמידים, זה מחייב את המכללה הטכנולוגית לרכב מבית איגוד המוסכים שבה ילמד מסלול ה”מייסטר” לעמוד בקריטריונים וסטנדרטים מחמירים (נראות, אסטטיקה, הצטיידות, כיתות, ספרייה וכו’).  

השת”פ הינו בחסות עליית הנוער גרמניה וחברת פולקסוואגן והוא כולל בנוסף: ארגון ירידים, כנסים, תערוכות, סיורים מודרכים בישראל לחברי איגוד המוסכים הגרמני, שיתוף בנושאי שירות ותחזוקה לרכב, חילופי מידע וידע, התייעצות על בעיות מקצועיות של ענף שירותי הרכב לקידום הענף וכו’.

רונן לוי, יו”ר איגוד המוסכים: “אני מאמין שבאמצעות החתימה על האמנה והשת”פ עם האיגוד הגרמני, נוכל לשדרג את המיצוב, המיתוג והתדמית של העוסקים בענף, כמו גם שיפור ושינוי  מערך הלימודים וההכשרות המתבצע במכללה הטכנולוגית לרכב מבית איגוד המוסכים. 

אבי אורן, יו”ר דירקטוריון המכללה הטכנולוגית לרכב: ” כישראלי אני גאה להיות מוביל ושותף בתהליך ארוך שהפך לתוצר איכותי ומבורך. ברית זו עם עמיתנו למקצוע, תסייע להעלאת המיצוב והיוקרה של ההכשרה בתחום הרכב בישראל ותשפיע על פרופיל המועמדים ברמה האינטלקטואלית להוראה והכשרה בענף הרכב. בוגרי הכשרה זו, יהיו בעלי ידע פדגוגי-מקצועי רב יותר ומיומנים בשיטות הוראה רפלקטיביות ומפרי עמלם ייהנו בני הנוער המתחנכים, חיילי צה”ל העוסקים בתחום, בעלי המוסכים שיקלטו אותם לעבודה, האזרח מקבל השירות והבוגרים עצמם שייהנו מפרנסה ואתגר בעבודה שיביא לאיכות חיים טובה יותר לכולנו.”

לדברי קובי אביטל, סמנכ”ל מחקר ופיתוח הדרכה וניהול במכללה הטכנולוגית לרכב: “יישומו של מודל ההכשרה הגרמני מייסטר יפתח צוהר חדש לרבבות צעירים ומבוגרים כאחד, לתחום דעת מרתק וקרוב לליבם שלצערי לאחרונה נדחק לקרן זווית, יציב בפניהם אופק פדגוגי-מקצועי ויוקרתי ויעניק מקור גאווה לעוסקים בענף ולאזרחי המדינה מקבלי השירות.”

לדברי טיבור שלו שלוסר הקונסול הכללי של מדינת ישראל במינכן: “הסכם זה מהווה צעד נוסף חשוב להעמקת שיתוף הפעולה ההדוק בין שתי הארצות, ובמיוחד בתחום המסחרי והכלכלי ובדגש על ענף הרכב. במקביל משרת הסכם זה את השאיפה להמשך הידוק הקשר בין בני נוער משתי הארצות והרחבתו לתחום ההכשרה המקצועית.”

משה קירמאייר, ראש תחום הדרכה ופיתוח במשרד התחבורה אמר: “הקדמה הטכנולוגית בענף הרכב באה לידי ביטוי הן בפיתוח כלי הרכב והן בהכשרת בעלי מקצוע לתחום זה. אין ספק שהסכם ההבנות והשת”פ שיבוא בעקבותיו בין האיגודים, יעלה את הרמה המקצועית ויביא את בעלי המקצוע להתמחות ברמה גבוהה ביותר. אין לנו אלה להתגאות שבעלי המקצוע בתחום הרכב בישראל יוכלו ללמוד ולהתפתח תחת המורים המקצועיים ביותר במכללות רכב שבמדינת הסן ועל כך יישר כוח לשני האיגודים.”

 

הרקע ההיסטורי לשיתוף הפעולה 

מה שהחל לפני שש שנים כפרויקט הכשרה ייחודי ברמה פרובנציאלית, התעצם והתפתח לרמה לאומית בהתחייבותם המקצועית של שני האיגודים באמנה בינ”ל.

בשנת 2005 הגיעה לישראל נשיאת עלית הנוער גרמניה הרוזנת מתילדה פון שטאומפנברג, כלתו של הקולונל קלאוס שנק פון שטאומפנברג- הקצין הגרמני שניסה להתנקש בהיטלר ביולי 1944 במאורת הזאב שבמזרח ברלין. מאז נוצר קשר מדהים ופורה בין מגמת מכונות לעלית הנוער גרמניה, שמתבטא במימון ואירוח 5 משלחות תלמידים מצטיינים מהמגמה לסיור מקצועי במכללה לרכב בפרנקפורט ובחזית תעשיית הרכב שבגרמניה.

למשתתפי מגמת רכב הקולטת בעיקר תלמידים המגיעים משכבות החברה הישראלית היותר חלשות, מהווה סיור זה תמריץ בלתי רגיל ללמידה משמעותית, העצמה אישית, חוויה מרתקת והזדמנות חשיפה לקדמת הטכנולוגיה העולמית ושילובם בתפקידים בכירים בצה”ל ובתעשיית הרכב בארץ.

מרקם היחסים המיוחד שהתפתח באירוח משלחות תלמידי מגמת מכונות בפרנקפורט,הניחו את היסודות לשיתוף פעולה מולטי דיסציפלינארי וביצירת תקדים בינ”ל ייחודי, בפתיחת מסלול הכשרה בילטראלי – MEISTER שחלקו התיאורטי התקיים בארץ וחלקו הפרקטי כולל בחינת ההסמכה בפיקוח האיגוד המקצועי, יתקיים בגרמניה.

מזה שלושה מחזורים (מעל 60 תלמידים), בוגרי שנה א’ במכללה במסלול הנדסת מכונות בנעורים יצאו במהלך חופשת הקיץ לחמישה שבועות של פרקטיקה והתנסות במערכות High-Tech שברכבי היוקרה האירופאים: Mercedes, Audi, BMW, PORSHE .

חרף דרישות סף גבוהות של האיגוד המקצועי הגרמני, מחסום השפה, הקושי בדיאלוג באנגלית טכנית והתרבות המערבית השונה,עברו התלמידים בהצלחה את הבחינות ונהנים מיוקרתה של דיפלומת MEISTER הנחשקת בתחום הרכב בכל אירופה ובישראל כמובן.

הממונים הבכירים במערכות ההכשרה המקצועיות, שלום בן-משה ממשרד התמ”ת ואמנון צ’רניקה ממשרד החינוך, הביעו את תמיכתם המלאה וברכו על היוזמה והחזון לממשו לכלל בוגרי הנדסת מכונות ולסגל ההוראה והבחינה הישראלי תחת הובלתם המקצועית והדידקטית של איגוד המוסכים ישראל ואיגוד המוסכים של מדינת הסן-גרמניה.

לפרטים נוספים:

קרן יפה – גדיש, דוברת

איגוד המוסכים בישראל

054-3456441